Den vakre grønne

Hei! Tenkte eg skulle skrive eit innlegg om kvifor eg har brukt hovudsakleg grønn på mitt emballasjedesign. Det er mange grunnar til dette, som mange veit så representerer fargen grønn alt som er naturvenneleg, liv og veks. Dette gjer at folk tenkjer på at vara er naturvennleg når dei ser behaldaren, samt at dei tenkjer på liv, glede og ja, generelt positive tankar mot denne grønne tinga. Eg har brukt relativt lyse grønn farger for å unngå at det skulle verke mørkt og kjedeligt ut. Hovudgrunnen til at eg valte å bruke to ulike grønnfarger som bakgrunn, samt den kvite bakgrunnen, var på grunn av at eg tenkte på kontrasta. Dersom heile emballlasjen hadde vært grønn som var min orginale tanke, hadde designet raskt blitt kjedeligt og hadde blitt dårlig kontraster. Med å bruke tre ulike farger så gjer det designet enklare å sjå på, det ser også mykje ryddigare ut.

Skjermbilde 2015-05-06 kl. 19.54.07

Grunnen til at eg brukte akkurat desse versjonane av grønn var på grunn av treet i designet mitt. Det er to ulike grønfarger i det symbolet, rundingen rundt er ein grønfarge, også bladene på sjølve treet har eit anna. Eg tok difor å kopierte fargane til bakgrunnen slik at det skulle bli eit meir heithelig design.

Det er dei to grønnfargene eg har brukt
Det er dei to grønnfargene eg har brukt

Målgruppa i dette oppdraget var unge gutar og jenter som var miljøbevisste, derfor passar grønfargen denne målgruppa veldig godt. Sidan dei to ulike nyansane av grønn er såpass spreke og lyse så gir dette da emballasjen liv.

Andre fargar i designet

Eg har sjølvsagt ikkje berre brukt grønt i designet mitt, som eg har nemt tidligare så har eg også brukt kvit i bakgrunnen, dette gjor eg på grunn av at kvit i likhet med grønn også gir eit meir lysare og kjekkere design, det symboliserer også reinhet og me vil sjølvsagt at forbrukaren skal tenkje at dette er eit fint og reint produkt.

I logoen har eg brukt ein brunfarge, denne brunfargen er også tatt i frå tre symbolet mitt. Eg gjor dette her på grunn av same grunn som eg gjorde med grønfarga, det blir eit meir heilhetlig design av det. Det ser også bra ut og skaper litt kontrast, med at det er logoen og den skal skilje seg litt ut.

Her er logoen der eg har brukt brunfargen, du kan også sjå i hjørne treet som eg har tatt brunfargen frå
Her er logoen der eg har brukt brunfargen, du kan også sjå i hjørne treet som eg har tatt brunfargen frå

Teksten er skrevet med standar svart, eg hadde eigentlig planar om å gjer dette kvit, men det blei ikkje vakkert i det heile tatt. Svart er det som er mest leselig, og passer fint med grønt. Eg vurderer å bytte den svarte fargen om til den brune fargen eg har brukt i logoen, men har enda ikkje bestemt meg.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s